Інтегративний підхід до інклюзивної освіти осіб із порушеннями зору

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей ресурс: https://lib.lntu.edu.ua/147258369/6370
Тип: Монографії
Автор (Прізвище та ініціали, наприклад: Юзипчук В.Р.)
Бібліографічний опис
Інтегративний підхід до інклюзивної освіти осіб із порушеннями зору : монографія /кол. авт. : І. Б. Кузава, Н. А. Савчук, Ю. П. Симончук, Л. П. Стасюк, В. В. Терпелюк, Ю. Й. Тулашвілі / за заг. ред. Ю.Й. Тулашвілі. - Луцьк : ПП Іванюк В.П., 2019. - 344 с.
Короткий огляд (реферат)
Нова парадигма гуманізації соціуму на засадах пріоритету становлення особистості шляхом активізації процесів соціалізації кожного члена суспільства розкривають нові можливості для незрячих та слабозорих людей у виході на активні позиції в українському соціумі. В монографії розглядаються актуальні питання соціальної адаптації осіб з порушеннями зору через інклюзивну освіту, що має інтегративний характер і охоплює їх дошкільне, загальноосвітнє навчання та професійну підготовку. Науково обґрунтовано історико-філософські, психологічні та методичні аспекти запровадження інтегративного підходу до інклюзивної освіти осіб із порушеннями зору.

Монографія висвітлює результати дослідження, що проводилося в межах концепції ролі рівносторонньої розвиваючої освіти осіб, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, їх становлення як соціально активних, творчих членів соціуму. Матеріали монографії розкривають бачення авторів проблеми розвитку інклюзивної освіти в Україні.

Це друге видання монографії, що вийшла у 2014 році під назвою «Напрями та перспективи інклюзивної освіти людей із порушеннями зору в українському освітньому просторі», яке істотно доопрацьоване та розширене, містить новий розділ та додано майстер-класи (загальні описи), розроблені за навчально-розвивальними методиками авторів монографії.
Для педагогів дошкільних закладів, вчителів загальноосвітніх шкіл, викладачів професійно-технічних закладів та закладів вищої освіти в яких здійснюється інклюзивна освіта осіб з порушеннями зору, для студентів педагогічних та інженерно-педагогічних спеціальностей, працівників освіти та науки.
Дата публікації (рік)
Видавець
Луцьк : Терен
Ініціали працівника
Савчук Надія Антонівна
Факультет працівника
2021 Факультет цифрових, освітніх та соціальних технологій
Кафедра працівника
2021 Кафедра соціогуманітарних технологій
Електронна пошта
ladz1364@gmail.com