Регіональні асиметрії сталого розвитку України: діагностика та механізми вирівнювання

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей ресурс: https://lib.lntu.edu.ua/147258369/11739
Тип: Монографії
Автор (Прізвище та ініціали, наприклад: Юзипчук В.Р.)
Бібліографічний опис
Вахович І. М., Табалова О. Є. Регіональні асиметрії сталого розвитку України: діагностика та механізми вирівнювання : монографія. Луцьк : Волиньполіграф, 2012. 343 с.
Короткий огляд (реферат)
У монографії йдеться про тсоретико-методологічні підходи до проведення діагностики та розробки механізмів вирівнювання регіональних асиметрій сталого розвитку. Обґрунтовані концептуальні засади дослідження сталого розвитку регіонів, визначено зміст та розроблено типологію регіональних асиметрій сталого розвитку, сформовано передумови виникнення регіональних асиметрій сталого розвитку в Україні. У монографії зосереджено увагу на методиці діагностики регіональних асиметрій сталого розвитку, що передбачає їх визначення за передумовами, рівнем, динамікою та ефективністю функціонування соціо-еколого-економічної системи. За результатами діагностики розроблено прогнозну модель регіональних асиметрій сталого розвитку, що стало передумовою формування інструментарію стимулювання розвитку проблемних регіонів та зосереджено увагу на розробці фінансових механізмів конвергенції регіонів України за рівнем сталого розвитку.
Видання передбачене для науковців, керівників та спеціалістів управлінських структур, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів.
Ключові слова
Асиметрія, сталий розвиток, регіональний вимір.
Дата публікації (рік)
Видавець
Луцьк : Волиньполіграф
Ініціали працівника
Полінкевич Оксана Миколаївна
Факультет працівника
2021 Факультет бізнесу та права
Кафедра працівника
2021 Кафедра підприємництва, торгівлі та логістики
Електронна пошта
o.polinkevych@lutsk-ntu.com.ua