Історія костюму: культурна спадщина народів світу

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей ресурс: https://lib.lntu.edu.ua/uk/147258369/14293
Тип: Навчальні посібники
Автор (Прізвище та ініціали, наприклад: Юзипчук В.Р.)
Назва навчального посібника/підручника
Бібліографічний опис
Історія костюму: культурна спадщина народів світу : навч. посіб. / Т.М. Головенко, О.П. Козарь, Ю.С. Бондарчук та ін. – Луцьк : ЛНТУ; Мукачево : МДУ, 2023. – 252 с.
Короткий огляд (реферат)
У навчальному посібнику наведено історію костюму та загальні етапи формування матеріальної культури різних країн світу в різні епохи існування людства; основні теоретичні поняття елементів костюма різних народів світу з отриманням цілісної концепції розвитку костюма як візуального знаку епохи.
Комплекс теоретичного та практичного матеріалу формує систематичні фахові компетенції і теоретико-методологічні знання про сутність, зміст, структуру, закономірності розвитку костюму та форми одягу як частини матеріальної і духовної культури в її історичному становленні; сприяє опануванню належного рівня теоретичної та практичної готовності до професійної діяльності; спрямовує на гармонійне відчуття стилю, високий рівень художньо-естетичного смаку і опанування креативного підходу у поєднанні традицій та новацій під час виготовлення виробів легкої промисловості.
Змістовне наповнення розділів навчального посібника спрямоване на ґрунтовне засвоєння матеріалу здобувачами вищої освіти. Схеми та ілюстрації доповнюють викладений матеріал. У посібнику згідно тем наведені дискусійні і контрольні питання, тести, практичні частини, питання для самоконтролю та додатки.
Рекомендовано для студентів освітніх ступенів бакалавр та магістр спеціальності 182 Технології легкої промисловості денної та заочної форм навчання з метою підвищення рівня їх навчальної діяльності та самостійної роботи в поза навчальний час, а також для учнів коледжів, професійних училищ, викладачів та вчителів.
Ключові слова
Одяг, костюм, культура, традиції.
Дата публікації (рік)
Видавець
Луцьк : ЛНТУ
ISBN
Ініціали працівника
Шовкомуд Олександр Володимирович
Факультет працівника
2020 Машинобудівний факультет
Кафедра працівника
Кафедра галузевого машинобудування та лісового господарства (МБФ)
Електронна пошта
o.shovkomud@lntu.edu.ua