Основи теорії та конструкції автомобільних двигунів

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей ресурс: https://lib.lntu.edu.ua/uk/147258369/4932
Тип: Навчальні посібники
Автор (Прізвище та ініціали, наприклад: Юзипчук В.Р.)
Назва навчального посібника/підручника
Бібліографічний опис
Захарчук В.І. Основи теорії та конструкції автомобільних двигунів : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закладів / В.І. Захарчук. - Луцьк : ЛНТУ, 2011. – 233 с.
Короткий огляд (реферат)
Ріст автомобільного парку, а також інтенсифікація його використання призводять до загострення проблем вичерпання непоновлюваних природних, перш за все енергетичних ресурсів, до негативної дії на навколишнє середовище в глобальному масштабі та на локальному рівні. Багато з названих причин є наслідком незадовільного стану двигунобудівної галузі.
Основою автотранспортної енергетики в найближчому майбутньому будуть поршневі двигуни внутрішнього згоряння (ПДВС), які внаслідок столітнього розвитку досягли високої досконалості. Тому в посібнику знайшли відображення питання, що стали актуальними в останні роки: системи впорскування бензину з електронним керуванням, сучасні системи паливоподачі дизелів, застосування альтернативних палив.
Навчальний посібник складений за програмою дисципліни «Автомобільні двигуни», що викладається студентам напрямку «Автомобільний транспорт».
Мета викладання дисципліни – ознайомлення студентів з робочими циклами автомобільних двигунів, особливостями їх конструкції, кінематики та динаміки.
Завдання вивчення дисципліни – прищепити студентам навички розрахунку, модернізації та випробування двигунів, оцінки їх технічних характеристик.
Ключові слова
Автомобільні двигуни, дійсні цикли, індикаторна діаграма, ефективні показники.
Дата публікації (рік)
Видавець
РВВ Луцького НТУ
Ініціали працівника
Мазилюк П.В.
Факультет працівника
2020 Машинобудівний факультет
Кафедра працівника
Кафедра автомобілів і транспортних технологій (МБФ)
Електронна пошта
pmazylyuk@gmail.com