Становлення і діяльність Народного Руху в Рожищенському районі

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей ресурс: https://lib.lntu.edu.ua/147258369/6363
Тип: Монографії
Автор (Прізвище та ініціали, наприклад: Юзипчук В.Р.)
Бібліографічний опис
Малиновський В.Я. Становлення і діяльність Народного Руху в Рожищенському районі : монографія / В. Я. Малиновський. – Луцьк : Ініціал, 2016. – 224 с. : іл.
Короткий огляд (реферат)
У монографії висвітлені події, пов’язані із зародженням і діяльністю Рожищенської районної організації Народного Руху України – першої опозиційної до комуністичного режиму громадсько-політичної організації на теренах району. Охоплений часовий проміжок з 1989 по 1993 роки – найактивніший період діяльності, що позначений жорсткою боротьбою з компартійною системою, важливими здобутками та перемогами на шляху відродження самостійної України, котрі назавжди ввійдуть в історію національно-визвольного
руху не лише Рожищенського району, а й Волині.
У книзі використано численні архівні джерела, а також документи тогочасного періоду діяльності Рожищенського Руху, а тому вона буде корисною не лише для безпосередніх учасників та свідків тих подій, а й для політиків, науковців, краєзнавців, депутатів, працівників органів влади, студентів та широкого кола читачів.
Ключові слова
Народний Рух України, незалежність, Компартія, мітинг, пікетування, вибори, референдум, національна символіка, Українська Республіканська партія.
Дата публікації (рік)
Видавець
Луцьк : Ініціал
Монографія
Ініціали працівника
Малиновський Валентин Ярославович
Факультет працівника
2021 Факультет цифрових, освітніх та соціальних технологій
Кафедра працівника
2021 Кафедра соціогуманітарних технологій
Електронна пошта
valentyn.volyn@gmail.com