Електрорадіоматеріали

Автор (Прізвище та ініціали, наприклад: Юзипчук В.Р.)
Назва навчального посібника/підручника
Бібліографічний опис
У навчальному посібнику розглядаються фізичні процеси і явища, що протікають в електрорадіоматеріалах, а також пасивні та активні компоненти радіоелектронної апаратури, їх фізичні основи, принцип дії, параметри, характеристики, особливості застосування й основні напрями розвитку компонентної бази. Теоретичний матеріал супроводжується великою кількістю ілюстративного матеріалу та прикладами розв’язання задач.
Посібник розрахований для студентів ВНЗ, що навчаються за напрямами „Електроніка”, „Телекомунікації”, „Електронні пристрої та системи”, „Оптоелектроніка”, викладачів, аспірантів, інженерів.
Короткий огляд (реферат)
Стрімкий розвиток електроенергетики, радіотехніки і телекомунікацій відкриває людству нові невирішені завдання. Сучасна електро- та радіотехніка використовує в елементах конструкцій надзвичайно широкий спектр різноманітних електротехнічних матеріалів. Від їх властивостей і правильного вибору залежить ефективність роботи електроенергетичного та радіотехнічного обладнання. Тому актуальним завданням сьогодення є забезпечення систем електротехніки та телекомунікацій якісним обладнанням та розробка і впровадження нових, більш якісних матеріалів з кращими функціональними й експлуатаційними характеристиками.
При проектуванні та розробці нових електротехнічних та радіоелектронних пристроїв і обладнання з покращеними характеристиками знання електрофізичних, фізико-технічних та механічних властивостей використовуваних матеріалів є обов’язковою умовою раціонального вирішення цього завдання. Забезпечення високої надійності роботи електротехнічного обладнання грунтується насамперед на чітких уявленнях про процеси, що відбуваються в матеріалах протягом їх експлуатації, знаннях про методи профілактичного контролю та випробування електротехнічних виробів, вимогах діючих ДСТУ, нормативних та технічних умовах їх використання. Це є запорукою надійної роботи електричних і телекомунікаційних мереж.
Ключові слова
Діелектрик, ізолятор, провідник, напівпровідник, магнітний матеріал, електрорадіокомпоненти
Дата публікації (рік)
Видавець
Луцьк: Інформаційно-видавничий відділ Луцького НТУ.
Ініціали працівника
Лишук В.В.
Факультет працівника
2020 Технологічний факультет
Кафедра працівника
Кафедра матеріалознавства (ТФ)
Електронна пошта
vlyshuk@gmail.com