Бюджетна ефективність території: механізми підвищення в умовах децентралізаційних впливів

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей ресурс: https://lib.lntu.edu.ua/uk/147258369/13827
Тип: Монографії
Автор (Прізвище та ініціали, наприклад: Юзипчук В.Р.)
Бібліографічний опис
Вахович І. М., Недопад Г. В. Бюджетна ефективність території: механізми підвищення в умовах децентралізаційних впливів : монографія. Луцьк : Відділ іміджу та промоцій ЛНТУ, 2021. 344 с.
Короткий огляд (реферат)
У монографії наведене теоретичне узагальнення та подано нове вирішення наукового завдання з розробки механізмів забезпечення бюджетної ефективності територій в умовах децентралізації. Обгрунтовано концептуальні засади бюджетної ефективності території за теоретичним, методологічним та інструментально-організаційним концептом; систематизовано фактори впливу децентралізації на бюджетну ефективність територій, що дозволило визначити ризики бюджетної децентралізації; запропоновано методичний підхід до діагностики бюджетної ефективності територій, що базується на економічних, фіскальних, соціальних та інвестиційних параметрах такої оцінки, кожен з яких передбачає діагностику за сукупністю показників ефективності формування, розподілу та використання бюджетних коштів; розроблено інструментарій підвищення бюджетної ефективності розвитку територій за блоками доходів, видатків та міжбюджетних відносин з обґрунтуванням критеріїв оцінки ефективності виконання бюджетних програм та критеріїв оцінки конкурсних проектів формування громадських бюджетів за коефіцієнтом капіталомісткості проектів.
Ключові слова
Бюджетна ефективність території.
Дата публікації (рік)
Видавець
Луцьк : Відділ іміджу та промоцій ЛНТУ
Монографія